maanantai 23. heinäkuuta 2012

BYVIKEN 22.7 JA HOLMÖNIN VENEMUSEO


Byvikenissä oltiin 21.7 klo. 20.30. Miehistö aika väsynyttä. Ruokaa ja elokuvan alkutekstit, niin uni tuli. Matkaa tuli Bjuröklubista 44M. Puolet mentiin purjeilla ja loput pärskyteltiin vastatuuleen koneella. Vili teki Katarinan nopeusennätyksen purjeilla; 7,6 solmua, ei mene moottorillakaan sitä vauhtia.

Tällainen perinnepursi tekee tilauspurjehduksia lähivesille.
Tää on hieno paikka. Holmönin venemuseo. Venemoottoreita, kalastus ja hylkeenpyyntiin liittyviä esineitä.
Oli sielä kyllä kaks haitariakin, mutta mitä ne lie sitten sielä teki.

T
Veneenrakennukselle oma osastonsa, muutama vene valmiina.

Matkustajalaiva WASA KINGin pelastusrengas. Ajoi reittiä Vaasa- Uumaja 1991-1993. Myytiin sitten Viroon ja nimeksi tuli ESTONIA. 

Purjeet oli joka paatissa siihen aikaan.

Hylkeenpyyntipate.

Tällainen asumus oli hylkeenpyyntiveneessä. Paksuja taljoja telioitten päällä. Purjeet ripustettu sateen ja tuulensuojaksi.

Joku keräilijä haalinut 40 vuoden aikana veneitä ja vempeleitä nurkkiin. EU-rahoituksen tuella kaikki saatu sitten pelastettua samojen seinien sisälle ja perustettu Holmönin venemuseo.
Tällä kartalla ei vielä museoon päästä, mutta aikasempiin retkiin verrattuna ihan komealta näyttää.. 23. päivä tarkoitus mennä valassaarille Raippaluodon luoteiskulmaan laskemaan Ruotsin vieraslippua ja viikon verran saaristomatkailua, niin ollaan jo tutuilla vesillä.

1 kommentti:

  1. Hei! Kyllä teillä näyttää olevan upea reissu, monenlaista nähtävää ja koettavaa. Keskiviikkona me lähdemme reissuun, mutta maanteitse!

    VastaaPoista