torstai 19. heinäkuuta 2012

SKELLEFTEHAMN 18.7

Piteå- Rönnskäristä lähdettiin pienessä tuulenvireessä purjeet ylhäällä, mut kohta piti alkaa ihmetteleen mereen heijastuvia pilviä. Pilvet vasurissa ja keula-aalto oikosessa.http://www.youtube.com/watch?v=FATweD5prvI

Tällä kelillä voi kurotta laidan yli ottamaan kuvaa. Kurottaminen tarkottaa tässä tapauksessa makaamista keulakannella, ei mitään trapetsiojennusta vanteista riekkuen, eli oli turvallista.Ja lähellä ollaan Skelleftehamnia. Sataman suulla on pieni saari nimeltä Gåsören, josta löytyy vanha luotsiasema ja majakka.

Jotain tahtaita on ja laivoja tulee ja menee.

Heti kun sai köydet kiinni, niin oli sorsat nälkäsenä pyörimässä. Tai saatto kai ne venettäki ihmetellä.

Tämän reissun kahdestoista satama. Skellefteåån tästä on joku 15 km. Ehkä pääsis syväyksen puolesta perille asti, mut masto pitäs jättää tälle laiturille.

Vierasvenesatamassa Katarina ja Ruotsalaispariskunnan valkoinen purjevene. Tultiin moottorilla kilpaa Piteå- Rönnskäristä. Voitettiin, kun se kävi tankkaamassa ennen laituriin tuloa. Sellainen keskiviikkokisa lahden tällä puolen.


Ja veneilijöiden huoltorakennuksessa saatiin pestyä pyykit, saunoa ja laskea makeaa vettä hanasta ihan muuten vaan, kun se ei heti lopu kesken niin ku veneessä voipi joskus päästä käymään.

2 kommenttia: