keskiviikko 3. elokuuta 2016

2.8 DEGERÖ-BÖRSTSKÄRET

 Getskäristä lähdin ajeleen Luulajaa kohti, mutta en suojaisesta lahdesta nähnyt etelässä olevaa ukkospilveä. Huomatessani tummat pilvet, olin mennyt jo tunteroisen matkan päähän. Pieni tuijotuskilpailu ukkosen kanssa ja huomasin sen menevän perän kautta ohi, joten jatkoin matkaa.


 Takana olevan ukkosen ja edessä mantereella olevat salamat nähtyäni ajattelin etsiä jostain suojaa siksi aikaa, että ilma alkaa selkenemään.


 Ja ukkosrintamien välissä, eli juuri oikeassa paikassa oli saari nimeltä Degerö-Böstskäret.


 Nätti paikka tämäkin. Grillipaikka ja autiotupa löytyy. Saunaa ei täällä ollut. Getskärin saunaan matkaa semmoset 10 mailia. Tämä on matalin lahti, missä on Katarinalla käyty. Olen katellut näitä paikkoja Erik Nyströmin kirjasta "NORRLADSKUST", jossa luvataan sataman syvyydeksi 2 metriä. Jälkeenpäin selvisi, että kirjaan on eksynyt painovirhe. Oikea lukema olisi 0,8- 1 metriä. Meriveden korkeus oli tuolloin +10 Kemissä ja kaiku näytti lahdella n. 20 cm kölin alla vettä. Katarinan syväys 1,1 metriä, joten aika tarkkaa puuhaa...


Ja niin taivas selkeni, Jälkeenpäin kuulin, että Luulajassa oli tullut rakeita ja satanut vettä. Täällä paistoi aurinko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti