perjantai 19. elokuuta 2016

Luulaja, Junkön ja Raahe 2- 5.8

 Degerö-Börstskäretistä ajelin Luulajaan, piti käydä kaupassa. Saariston suojassa purjehdusta ja vähän motorointia navakkaan vastatuuleen, niin taas olin Ettanin vierassatamassa. Yhden päivän ihmettelin ilmaa ja kuuntelin ukkosta, alkoi olemaan kesähelteet takana.


 3.8 lähdin Luulajasta kohti Raahea, ilma ei vaan oikein houkutellut jatkamaan. Tässä mennään laivasataman kohdalla. Komeat on pilvet.


 Ja vähän ulompana tuli vastaan vanha purjealus SHAMROCK. Puuksprööteineen pituutta 42 metriä. Tekee ilmeisesti tilauspurjehduksia. Kotisatama Skeppsholmen, Tukholma.


 Päätin mennä vielä Junköniin yhdeksi yöksi. Kesälomaa jäljellä vielä muutama päivä, niin turha kiirehtiä tällä ilmalla. Puolen yön jälkeen oli mukava katella ulkona merellä olevaa salamointia.


 4.8 ilma oli jo parempaan päin ja pääsin lähteen Raahea kohti. Tässä vähän epäselvässä kuvassa plotterin kuvaruudulta oon ylittänyt jo puolen välin.(punainen vene). Mustat kolmiot rahtilaivoja. Kaksi meni perän takaa näköetäisyydeltä. Ajettu reitti näkyy ruudulla. Oikeassa yläreunassa oleva pallo reitin keskellä on Härkäletto ja ruudun yläreunan pallo Sandskär. Siitä Kalixin saariston kautta Luulajaan ja sieltä lahden ylitys..


Rautaruukin valot näkyy. Kotona ollaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti